Proces penal referitor la informațiile conform cărora funcția de procuror general ar fi fost „vândută” cu 2 milioane de euro

  • 20 Decembrie 2019 10:21
Proces penal referitor la informațiile conform cărora funcția de procuror general ar fi fost „vândută” cu 2 milioane de euro

Procuratura Anticorupție anunță că sesizarea deputatului PAS, Radu Marian, referitor la informațiile apărute în spațiul public conform cărora funcția de procuror general ar fi fost tranzacționată în 2009 pentru suma de 2 milioane de euro a fost înregistrată și a fost inițiat un proces penal „în care urmează a fi verificate toate circumstanțele invocate”.

Potrivit unui comunicat al instiuției, rezultatele examinării vor fi aduse la cunoștință ulterior.

Amintim că Radu Marian a depus o interpelare la Procuratura Generală referitor la faptul că funcția de procuror general ar fi fost vândută, în 2009, cu 2 milioane de euro. Despre acest lucru a vorbit în public Vlad Filat și Veaceslav Platon.

„Până acum nu am auzit nimic de la procuratură pe marginea acestor declarații extrem de grave făcute de oameni care erau deputați la acel moment. Trebuie să se facă lumină și pe acest caz”, a afirmat deputatul.

El a menționat în interpelare că materialele video care conțin declarațiile în presă ale lui Vlad Filat și Veaceslav Platon referitor la acest caz reprezintă „probe incontestabile”.

Astfel, deputatul vrea să fie informat de către Prcouratură dacă instituția s-a autosesizat în legătură cu acest caz, dacă există un dosar și la ce etapă se află și dacă au fost audiați Serafim Urechean, Valeriu Zubco, Vlad Filat, Veacslav Platon, Veaceslav Unitlă și alții.

Amintim că după alegerile din 2009, partidele aflate la guvernare au partajat funcțiile, funcția de procuror general revenindu-i Alianței „Moldova Noastră”. Ulterior, aceasta a fost cedată PD-ului în schimbul Serviciului de Informații și Securitate. Astfel, în funcția de procuror general a fost numit Valeriu Zubco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău