Proces penal în cazul intoxicației cu insecticide din Rezina

  • 11 Martie 2016 12:11
Proces penal în cazul intoxicației cu insecticide din Rezina

Procurorii au intentat un proces penal pe cazul intoxicației cu insecticide în liceul din localitatea Cuizăuca.

În cadrul procesului vor fi investigate acțiunile factorilor de decizie ai liceului și Centrului de Sănătate Publică din orașul Rezina. Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menționează că aceștia ar fi gestionat prost incidentul, transmite IPN.

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai acestor instituții nu ar fi întreprins măsurile corespunzătoare pentru înlăturarea consecințelor răspândirii accidentale în instituția școlară a substanței toxice. De asemenea, ar fi admis revenirea elevilor la lecții, drept consecință, au fost spitalizați 36 de elevi cu diagnoza „intoxicație cu insecticid”.

Pe 3 martie o minoră a stricat din neatenție o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătușa acesteia. Ca urmare a înhalării vaporilor de insecticid, 20 de elevi ai liceului au fost internați în spitalul raional și Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare și transportare a pesticidelor sau a altor substanțe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esențiale sănătății populației, care a provocat din imprudență îmbolnăvirea în masă a oamenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău