Procedurile pentru realizarea interconectorului de gaz România-Bulgaria se reiau

  • 04 Septembrie 2015 18:56
Procedurile pentru realizarea interconectorului de gaz România-Bulgaria se reiau

Sondajul subacvatic pentru interconectorul de gaz Giurgiu, România-Ruse, Bulgaria, a cărui poveste are mai bine de doi ani de rateuri, se reia.

Procedura este întreruptă și a fost anunțată o nouă licitație, printr-o hotărâre a Bulgartransgaz, a declarat, joi, presei ministrul bulgar al energiei, Temenujka Petkova. Motivul îl formează faptul că firma nouă "Stanilov", angajată pentru lucrare, a anunțat Bulgartransgaz că nu a reușit să încheie contractul cu unul dintre subexecutanți, firma germană LMP Drilling, care are experiență în sondaje subacvatice. Întrucât la precedenta licitație ceilalți trei participanți au fost eliminați, iar "Stanilov" nu are dreptul să schimbe subcontractorul, acum se anunță o nouă licitație publică, operațiunea urmând să dureze două trei-luni și apoi se va alege firma care să realizeze lucrările în structura geologică de sub Dunăre.

Prelungirea acordată de Bruxelles pentru realizarea interconectorului de gaz România-Bulgaria va expira la sfârșitul anului 2016. Nici interconectorul de gaz Bulgaria-Grecia nu ar sta pe roze, ministrul bulgar Petkova explicând că instabilitatea politică din Grecia nu are cum să nu se răsfrângă asupra unor astfel de mari proiecte, mai notează publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău