Procedură disciplinară în privința fostului șef-interimar al PCCOCS

  • 23 Ianuarie 2020 14:24
Procedură disciplinară în privința fostului șef-interimar al PCCOCS

În privința fostului șef-interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Dorin Compan, urmează să fie pornită procedură disciplinară.

Aceasta ca urmare a controalelor dispuse de procurorul general la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Procuratura Anticorupție (PA) încă în luna decembrie. Atunci, lui Dorin Compan i-a fost sistată delegarea la Procuratura pentru Cauze Speciale, acesta revenind în funcția sa de procuror în PA, transmite IPN.

După ședința Consiliului Superior al Procurorilor, procurorul general Alexandr Stoianoglo, a declarat pentru presă că procedura disciplinară în privința lui Dorin Compan urmează să fie înaintată săptămâna viitoare.

Solicitat de jurnaliști, Alexandr Stoianoglo s-a referit și la denunțul depus de Andrei Năstase, liderul PPPDA, la PG și prin care se cere urmărirea penală a președintelui Igor Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită. Potrivit lui, Procuratura nu este organ de control, ci organ de urmărire penală. Atunci, când demersul depus va fi examinat,acesta va fi redirecționat către organele competente. În cazul în care se vor constata nereguli, procurorii se vor autosesiza.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău