Procedura de înregistrare a prețurilor de producător la medicamente a fost modificată

  • 25 Iulie 2018 17:07
Procedura de înregistrare a prețurilor de producător la medicamente a fost modificată

Mecanismul de avizare și înregistrare a prețului pentru medicamentele autohtone și pentru cele de import, a fost simplificat. Decizia a fost luată astăzi la ședința Guvernului, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului aprobat de Executiv, prețurile de producător la medicamente vor fi aprobate în baza documentelor prezentate de solicitant și autorizate de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că noile reglementări vor reda claritate mecanismului de formare a prețurilor de producător chiar și în cazul când nu vor fi anexate date despre costurile existente în trei țări de referință. Mai exact, în cazul lipsei a trei prețuri din țările de referință, prețul de producător la medicamente va fi comparat cu două sau cu un preț prezent în una din țările de referință.

Prețul de producător va fi declarat de solicitant și aprobat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în monedă națională (lei moldovenești) și în valută străină (la cursul Băncii Naționale).

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău