Problemele investitorilor străini în R.Moldova pe timp de pandemie - discutate la Președinție

  • 14 Aprilie 19:00
Problemele investitorilor străini în R.Moldova pe timp de pandemie - discutate la Președinție

Președintele Maia Sandu avut azi o ședință online cu Asociația Investitorilor Străini pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă în prezent oamenii de afaceri din R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al Președinției, p preocupare majoră a mediului de afaceri este întârzierea reformei justiției, pntru că „în lipsa acesteia, continuă abuzurile, care prezintă un pericol pentru dezvoltarea afacerilor, pentru investițiile de calitate și pentru crearea locurilor de muncă”.
 
„Au fost semnalizate și abuzuri din partea organelor de control, inclusiv cel fiscal. Deseori aceste controale sunt excesive și lipsite de bază legală. Hărțuirea antreprenorilor este inacceptabilă, iar instituțiile de control trebuie să aplice corect normele legale. Doar așa vom încuraja dezvoltarea economică a țării noastre.
În timpul discuției au fost abordate și inițiativele parlamentare populiste, precum unele modificări ale politicii bugetar-fiscale, care încalcă principiul concurenței libere și împiedică dezvoltarea antreprenoriatului”, a comunicat Președinția. 
 
De asemenea, Maia Sandu a vorbit despre limitările și restricțiile impuse de situația pandemică, mediul de afaceri fiind deschis pentru identificarea unor soluții potrivite în vederea depășirii cât mai rapide a pandemiei, inclusiv prin imunizarea angajaților. Participanții la discuție au încurajat eforturile de a găsi vaccin pentru cetățeni și au susținut necesitatea de a urgenta vaccinarea pentru a reveni cât mai repede la normalitate.
 
„Mediul de afaceri este important pentru țara noastră nu doar ca investitor și generator de venituri, dar în calitate de creator de locuri de muncă aici, acasă. Am convenit cu Asociația Investitorilor Străini să continuăm dialogul și să lucrăm împreună pentru elaborarea unui plan de recuperare economică post-Covid”, a conchis Maia Sandu. 
 
 
 


Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:6,4 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
13
Sat
16
Sun
18

Curs oficial BNM 19 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6854 0.0790
USD 17.7619 0.0045
RON 4.4010 0.0152
UAH 0.6477 0.0030
RUB 0.2410 0.0012
Arhivă Radio Chișinău