Problemele de actualitate din R.Moldova și din regiune au fost discutate de Maia Sandu în cadrul întâlnirilor bilaterale de la München

  • 20 Februarie 2022 10:35
Problemele de actualitate din R.Moldova și din regiune au fost discutate de Maia Sandu în cadrul întâlnirilor bilaterale de la München

În marja Conferinței pentru Securitate de la München, care se încheie astăzi, președinta Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale. Șefa statului s-a întâlnit cu lideri politici, cu reprezentanți ai organizațiilor din domeniul securității și cu exponenți ai businessului.

Președinta Maia Sandu a discutat cu Olaf Scholz, cancelarul Republicii Federale Germania; Kiril Petkov, noul prim-ministru al Bulgariei; Jurgen Stock, Secretarul General al INTERPOL; Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație; Mircea Geoană, Secretarul General adjunct al NATO; Nils Schmid, purtătorul de cuvânt pentru politica externă al Fracțiunii SPD în Bundestag; reprezentanți ai Fundației pentru o Societate Deschisă; Jared Cohen, directorul executiv Jigsaw Google; Christoph Heusgen, viitorul președinte al Conferinței de la Munchen.

Potrivit unui comunicat, în cadrul discuțiilor, interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra evoluțiilor recente din regiune și a rolului comunității internaționale în abordarea acestor provocări, precum și despre problemele de securitate stringente din R. Moldova. De asemenea, au fost abordate subiecte actuale care țin de preocupările de fiecare zi ale cetățenilor, dar și de provocările interne ale Republicii Moldova.

Șefa statului a menționat, în context, inflația și prețurile înalte care, alături de criza energetică, afectează în continuare bunăstarea oamenilor, dar și riscurile evoluțiilor din regiune asupra securității R.Moldova. Un alt subiect abordat la întrevederile de la München vizează oportunitățile de investiții pe care le oferă Republica Moldova și modul în care partenerii de dezvoltare ar putea să „ne ajute să sporim calitatea vieții cetățenilor și să avansam în realizarea aspirațiilor noastre europene”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău