Probleme de actualitate bilaterală, discutate de Președinta Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei

  • 12 Ianuarie 2021 18:39
Probleme de actualitate bilaterală, discutate de Președinta Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei despre modalitățile de relansare a relațiilor bilaterale, precum și despre modul de conlucrare pe agenda integrării europene, a securității regionale și a cooperării pe domenii concrete în beneficiul cetățenilor noștri.

„Am discutat despre îmbunătățirea infrastructurii și intensificarea schimburilor economice, despre combaterea corupției și a contrabandei, despre controlul comun la frontieră și situația ecologică îngrijorătoare a râului Nistru. Am abordat și problema securității energetice, dar și a reglementării conflictului transnistrean. Aceasta, chiar dacă în prezent Republica Moldova este administrată de un guvern în exercițiu”, a spus la finalul întâlnirii Președinta Maia Sandu.

Întrevederea cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, a fost ultimul punct de pe agenda vizitei oficiale a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău