Problema posturilor ilegale din Zona de Securitate a fost discutată în ședința Comisiei Unificate de Control

  • 08 Decembrie 2023 08:52
Problema posturilor ilegale din Zona de Securitate a fost discutată în ședința Comisiei Unificate de Control

În orașul Tighina s-a desfășurat, la 7 decembrie, ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, subiectul principal al discuției rămânând posturile de control ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului, instalate abuziv în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Misiunea OSCE a prezentat noua componență a reprezentanților săi în Comisie și a distribuit delegațiilor raportul său lunar de monitorizare a situației în Zona de Securitate. 

Raportul confirmă că la mai multe posturi ilegale, de la Camenca până la Slobozia, au fost montate noi gherete pentru adăpostirea exponenților structurilor de forță transnistrene. 

În ceea ce privește parapetul din metal pe sectorul de drum între Varnița și Bender, se constată că lucrările sunt executate parțial. 

Reprezentanții Misiunii OSCE au examinat și lucrările care se efectuează de către S.A. „Drumuri Criuleni” de-a lungul traseului între localitățile Slobozia-Dușca și Criuleni și au fost informați de conducerea raionului despre faptul că acolo se desfășoară activități pentru drenarea apelor subterane și împiedicarea acestora să ajungă pe suprafața carosabilă. 

Amintim că anterior membri din delegația regiunii transnistrene au lansat în media insinuări cu privire la acest proiect ingineresc. Declarațiile distorsionate ale Tiraspolului au reprezentat o încercare nereușită de a distrage atenția publică de la lucrările efectuate neautorizat de către structurile transnistrene pe drumul ce leagă localitățile Bender și Varnița, cu scopul de a crea impedimente în libera circulație a cetățenil

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău