Problema moldovenilor cu cetățenie română care nu-și pot perfecta actele ar putea fi soluționată

  • 23 Iulie 2017 09:08
Problema moldovenilor cu cetățenie română care nu-și pot perfecta actele ar putea fi soluționată

O soluție pentru moldovenii cu cetățenie română care nu-și pot perfecta actele pentru că și-au redobândit-o atunci când erau minori ar putea fi găsită în timpul apropiat. Premierul român Mihai Tudose afirmă că problema se află pe agenda Guvernului de la Bucureștiului, potrivit Radio Moldova Actualități.

„Săptămâna viitoare sau cel târziu în două săptămâni miniștrii de Interne din Republica Moldova și România vor avea o întâlnire de lucru pe mai multe teme, începând cu punctele de trecere a frontierei, precum și a subiectului moldovenilor cu cetățenie română care nu-și pot perfecta actele pentru că și-au redobândit-o atunci când erau minori. Este un subiect foarte important care se află, la fel, pe agenda noastră. Trebuie să găsim o soluție pentru a rezolva problema”, a declarat premierul României, Mihai Tudose.

Problema persoanelor care au obținut cetățenia română, fiind minori, odată cu părinții ia amploare. Deși nu există cifre oficiale privind numărul cetățenilor aflați în această situație, ar fi vorba de mii de astfel de cazuri. Dețin de ani buni certificat de naștere, cod numeric personal și pașaport românesc, însă toate acestea, potrivit autorităților române, nu constituie dovada cetățeniei – dat fiind faptul că numele lor nu figurează în certificatul de cetățenie al părinților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău