Problema impedimentelor privind libera circulație în Zona de Securitate rămâne pe agenda discuțiilor CUC

  • 06 Octombrie 16:40
Problema impedimentelor privind libera circulație în Zona de Securitate rămâne pe agenda discuțiilor CUC

În cadrul reuniunii de lucru a Comisiei Unificate de Control, desfășurate astăzi în orașul Bender, subiectul principal a fost identificarea soluțiilor care să asigure remedierea problemei posturilor instalate abuziv în Zona de Securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Asemenea posturi au fost fixate inclusiv de Misiunea OSCE care a efectuat pe perioada lunii septembrie curent 32 de deplasări de monitorizare în perimetrul Zonei de Securitate.

Astfel, reprezentanții Misiunii OSCE au confirmat prezența personalului înarmat subordonat Tiraspolului, blocurilor de beton, sacilor cu nisip la intrările/ieșirile din preajma localităților, în orașul Bender au observat posturi mobile ale structurilor de forță transnistrene, la fel cu personal înarmat. Adițional, au fost depistate module pentru personalul posturilor în teritoriul localităților Gâsca și Proteagailovca.

Pe durata discuțiilor, fiecare parte și-a prezentat propunerile pentru proiectul deciziei care, însă, nu a fost aprobată din lipsă de consens.

Comisia se va întruni din nou săptămâna următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
0
Mon
-0
Tue
-0
Wed
4
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău