Probe noi vor intra în programul JO de iarnă din 2018

  • 08 Iunie 2015 12:15
Probe noi vor intra în programul JO de iarnă din 2018

Patru probe noi, între care și spectaculosul 'big air', la schi și snowboard, ar urma să-și facă intrarea în programul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, de la Pyeongchang (Coreea de Sud), informează Agerpres.

La patinaj viteză, includerea probei cu startul în bloc urmează să fie decisă luni, în cea de-a doua zi a reuniunii Comitetului Executiv al CIO, care are loc la sediul organizației de la Lausanne.

O altă noutate o reprezintă proba de 'big air', la schi ca și la snowboard, care urmează să fie adăugată programului Olimpiadei albe, conform aceleiași surse.

'Big air' este o trambulină de zăpadă utilizată pentru schi freestyle sau snowboard, care permite efectuarea de figuri acrobatice în aer.

Ultima probă inclusă ar putea fi curlingul la dublu mixt, precizează France Presse.

Contrar Jocurilor Olimpice de vară, al căror program este foarte greu schimbat, programul JO de iarnă lasă încă posibilitatea introducerii de noi probe spectaculoase.

Programul JO de vară, la fel ca și cel de iarnă, nu este înghețat, lăsând loc unor noi sporturi, precum golful și rugbyul în VII, la Rio 2016, sau unor noi probe, în timp ce altele ar putea dispărea.

Pentru JO de vară de la Tokyo, din anul 2020, baseball-ul și omologul său feminin, softball-ul, figurează între favorite pentru intrarea în programul olimpiadei nipone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău