Pro Moldova va înregistra proiectul unei declarații a Parlamentului referitor la situația legată de Ștefan Gațcan

  • 03 Iulie 2020 11:14
Pro Moldova va înregistra proiectul unei declarații a Parlamentului referitor la situația legată de Ștefan Gațcan

Grupul Pro Moldova a anunțat că va înregistra proiectul unei declarații a Parlamentului în contextul situației legate de deputatul Ștefan Gațcan.

În proiectul declarației sunt condamnate presiunile și abuzurile la care ar fi fost supus Ștefan Gațcan, acțiuni ce sunt declarate drept uzurpare a puterii în stat și se solicită Procuraturii să investigheze sechestrarea și maltratarea deputatului.

Autorii proiectului declarației le mai solicită partenerilor de dezvoltare să suspende orice dialog cu autoritățile de la Chișinău, până la clarificarea situației. Grupul Pro Moldova cere și o comisie parlamentară de anchetă.

Pe de altă parte, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a reiterat astăzi că Ștefan Gațcan ar fi în siguranță și că, dimpotrivă, asupra lui s-ar fi făcut presiuni să iasă din fracțiunea PSRM.

Amintim că deputatul a anunțat marți că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. Au urmat mai multe acuzații din partea socialiștilor la adresa lui Ștefan Gațcan și un protest la clinica privată a acestuia. A doua zi, după câteva ore în care nu s-a știut nimic despre el, PSRM  a anunțat că acesta și-a depus mandatul de deputat, iar ulterior el a difuzat un video pe contul său de Facebook în care susține că este bine și că nu ar fi fost sechestrat.

Opoziția consideră însă că Ștefan Gațcan a fost presat să-și depună mandatul de deputat. Procuratura Generală a anunțat astăzi că a inițiat un proces penal, în baza plângerii depuse de către deputat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău