Pro Moldova nu se pronunță pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și pledează pentru instituirea unui nou guvern minoritar și tehnocrat

  • 07 Decembrie 2020 12:29
Pro Moldova nu se pronunță pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și pledează pentru instituirea unui nou guvern minoritar și tehnocrat

Liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a anunțat că formațiunea sa nu se pronunță pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și pledează pentru instituirea unui nou guvern minoritar și tehnocrat.

Potrivit lui Andrian Candu, societatea este obosită de criza sanitară și nu-și dorește acum un nou scrutin și că ”ar fi o iresponsabilitate ca în prag de iarnă să arunci țara în alegeri”. ”La ora actuală, există posibilitate ca în Parlament să fie format un alt Guvern, o altă guvernare, inclusiv minoritară, cu un Guvern de tehnocrați, cu un Guvern pro-european, care ar putea să administreze țara măcar o perioadă de tranziție, până a ajunge la acele alegeri anticipate”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unui briefing.

Referitor la absența PSRM și a Platformei Pentru Moldova de la ședința de astăzi a Parlamentului, Andrian Candu a subliniat că majoritatea parlamentară ar fi provocat lipsa cvorumului, fapt ce trădează ”slăbiciune și frică”. El a declarat că ar fi dorit să-l întrebe pe ministrul de Interne, Pavel Voicu, împotriva căruia a fost înaintată moțiune simplă, despre investigarea cauzelor privind încălcarea normelor sanitare, în special a celor cu implicarea președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău