Pro Moldova, gata să semneze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, indiferent care fracțiune parlamentară ar propune documentul

  • 08 Mai 2020 19:46
Pro Moldova, gata să semneze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, indiferent care fracțiune parlamentară ar propune documentul

Suntem deschiși pentru a subsemna o moțiune de cenzură, pentru că acest guvern trebuie să plece, indiferent care fracțiune parlamentară ar propune documentul, anunță liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu.

„Noi trebuie să recuperăm încrederea partenerilor din Uniunea Europeană, să pregătim organizarea alegerilor parlamentare corect, deoarece, acum, cele mai importante instituții sunt abuzate de președintele Dodon și, astfel, la această oră, nu sunt deja condiții echitabile pentru o competiție electorală liberă și democratică. Pentru toate acestea trebuie să discutăm în cadrul opoziției parlamentare ce se va întâmpla în continuare, pentru că nu putem lăsa țara fără guvern. Exemplul de ieri de la Curtea Constituțională a arătat cum prin eforturi conjugate putem obține rezultate bune și pentru aceasta nu trebuie să pretindem că ne simpatizăm reciproc, trebuie doar să punem interesul oamenilor mai presus de supărările noastre”, a scris Candu, acum câteva minute pe Facebook, menționând că acest Guvern numai formal este condus de Chicu, dar de fapt deciziile și inacțiunile sunt dictate de președintele Dodon.

Liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a făcut astăzi un apel către Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate să-și unească forțele pentru a da jos actuala guvernare.

 Într-un briefing, Andrian Candu, s-a adresat și foștilor colegi din Partidul Democrat, în special liderului acestuia, Pavel Filip, și l-a îndemnat să ia o decizie, „să nu mai stea într-o mocirlă roșie” și să părăsească majoritatea parlamentară care se află la guvernare.

Andrian Candu a criticat actuala guvernare pentru felul în care gestionează criza. El s-a adresat și președintelui Igor Dodon și premierului Ion Chicu să plece de la conducerea R. Moldova.

„Dacă vedeți să nu vă descurcați, dacă vedeți că tot ceea ce faceți vă iese strâmb, plecați. Nu țineți țara în mocirlă”

Menționăm că, deocamdată, acestui apel a răspuns doar fracțiunea Partidului Șor.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău