Prioritățile R. Moldova în contextul deținerii Președinției OCEMN, discutate de către prim-ministra Natalia Gavrilița și Secretarul General al Organizației, Lazăr Comănescu

  • 16 Februarie 2022 10:29
Prioritățile R. Moldova în contextul deținerii Președinției OCEMN, discutate de către prim-ministra Natalia Gavrilița și Secretarul General al Organizației, Lazăr Comănescu

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Lazăr Comănescu, Secretar General al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), în contextul în care Republica Moldova exercită Președinția în cadrul Organizației. 

„Pe perioada Președinției în Exercițiu în cadrul OCEMN, din ianuarie până în iunie 2022, Republica Moldova se va axa pe aprobarea unor documente importante cu caracter economic, care vor contribui la dezvoltarea sustenabilă a regiunii. De asemenea, prioritățile noastre vizează dezvoltarea transportului, culturii, și turismului,  implementarea măsurilor de protecție a mediului înconjurător și promovarea energiei verde”, a menționat prim-ministra.

La rândul său, Lazăr Comănescu a dat asigurări că  Secretariatul OCEMN va acorda tot sprijinul Republicii Moldova în exercitarea funcției: „Vom depune toate eforturile necesare pentru ca această președinție să decurgă constructiv cu scopul consolidării cooperării economice interguvernamentale și dezvoltării regiunii extinse a Mării Negre”, a spus Secretarul General al Organizației.

Printre subiectele prioritare de pe agenda discuțiilor a fost organizarea Summitului jubiliar „OCEMN la 30 de ani”, planificat pentru 27 iunie, la Istanbul. Evenimentul va reuni cele 13 state-membre ale Organizației, care urmează să coordoneze domeniile-cheie de interacțiune în cadrul platformei și să seteze obiective noi pentru depășirea provocărilor legate de schimbările climatice, efectele pandemiei COVID-19, dar și dezvoltarea economică a regiunii Mării Negre. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău