Prioritățile pe dimensiunea transnistreană au fost discutate cu președintele în exercițiu al OSCE

  • 17 Februarie 2021 13:00
Prioritățile pe dimensiunea transnistreană au fost discutate cu președintele în exercițiu al OSCE

Președinta în Exercițiu a OSCE, Ministra Afacerilor Externe a Regatului Suediei Ann Linde, care se află astăzi într-o vizită de lucru în Republica Moldova, a avut întrevederi cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și cu vicepremierul pentru reintegrare, Olga Cebotari.

Ann Linde a subliniat că prioritatea mandatului său este aducerea unei contribuții la soluționarea conflictului transnistrean în conformitate cu exigențele dreptului internațional, sprijinirea eforturilor Republicii Moldova pe toate dimensiunile și promovarea egalității de gen, după cum se arată într-un comunicat al Guvernului.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a enumerat mai multe obiective pentru 2021, între care acțiuni pentru a asigura respectarea drepturilor omului și a elimina toate barierele nejustificate în calea liberei circulații în și din regiunea transnistreană, precum și crearea condițiilor pentru convocarea unei noi runde oficiale de negocieri în formatul „5+2”. De asemenea, ea s-a referit la ,,pachetul Berlin plus” și aplicare prevederilor acestuia.

Președinta în exercițiu a OSCE se va întâlni astăzi la Tighina cu liderul regimului separatist transnistrean, Vadim Krasnoselski. Ea va susține o conferință de presă în această seară, la plecare, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău