PRIORITĂȚILE Ministerului Economiei în primele 100 de zile de activitate

  • 25 Ianuarie 2016 15:52
PRIORITĂȚILE Ministerului Economiei în primele 100 de zile de activitate

Restabilirea relațiilor cu Fondul Monetar Internațional și continuarea discuțiilor cu România și Uniunea Europeană pentru deblocarea finanțărilor externe este una din principalele priorități ale Ministerului Economiei în primele 100 de zile de activitate.

Pe plan intern, Ministerul va pune accent pe implementarea Acordului de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană, atragerea investițiilor și acordarea unor facilități întreprinderilor mici și mijlocii, a declarat ministrul Octavian Calmâc într-un briefing. În același timp, experții susțin că una din provocările pentru noul guvern este lipsa de încredere atât pe plan intern cât și extern.

Principala provocare a noului guvern este lipsa de credibilitate, care afectează și economia, a declarat pentru Radio Chișinău analistul economic Roman Chircă.

În același timp, expertul de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul” Sergiu Gaibu susține că noul guvern trebuie să se axeze în primul rând pe adoptarea bugetului pentru anul curent și discuțiile cu partenerii externi.

Negocierea și semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional, în vederea asigurării stabilității macroeconomice, bugetare și financiare, necesare pentru crearea unui climat investițional favorabil este una din principalele priorități în domeniul economic ale guvernului Filip.O altă prioritate ține deimplementarea reformelor ce vizează dezvoltarea mediului privat și crearea unor condiții mai bune pentru dezvoltarea acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău