Prioritățile Ministerul Justiției discutate cu reprezentanții Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii

  • 08 Decembrie 2022 10:37
Prioritățile Ministerul Justiției discutate cu reprezentanții Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, a avut o întrevedere cu reprezentantul Biroului Coordonatorului de Asistența al SUA pentru Europa și Eurasia (EUR/ACE) al Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Gregory Naarden, anunță Ministerul Justiției.

În discuții, secretarul de stat a mulțumit Departamentului de Stat al SUA și poporului american pentru suportul strategic și consecvent acordat Republicii Moldova în vederea realizării obiectivelor propuse în domeniul justiției și anume reformarea sectorului judiciar și elemente conexe ale acestuia. „Departamentul de Stat al SUA este unul dintre partenerii fideli ai Ministerului Justiției și susținătorul devotat al reformei justiției în Republica Moldova”, a menționat Eduard Serbenco.

De asemenea, secretarul de stat a trecut în revistă unele prioritățile pe care este axat în activitatea sa Ministerului Justiției și anume procesul de evaluarea a integrității profesionale a candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor (pre-vetting), modificarea Legii Procuraturii și Curții Supreme de Justiție în corespundere cu avizele și expertizele oferite de Comisia de la Veneția, modificarea cadrului normativ ce permite instrumentarea cauzelor penale în lipsa persoanei, ș.a.

La rândul său, Gregory Naarden a reiterat disponibilitatea Departamentul de Stat al SUA de a continua colaborarea cu Ministerul Justiției pe domeniile de interes și de a sprijini inițiativele de eficientizare a sistemului justiției.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău