Prioritățile în reforma justiției - discutate de ministrul Sergiu Litvinenco și ambasadorul UE, Janis Mazeiks

  • 08 Septembrie 2021 15:04
Prioritățile în reforma justiției - discutate de ministrul Sergiu Litvinenco și ambasadorul UE, Janis Mazeiks

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

„Ministrul i-a mulțumit că a efectuat una dintre primele sale vizite anume la Ministerul Justiției, ceea ce demonstrează importanța domeniului justiției pentru partenerii noștri”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției. 
De asemenea, Sergiu Litvinenco i-a prezentat ambasadorului prioritățile ministerului în reformarea justiției. „Prioritățile sunt orientate spre a edifica un stat de drept, astfel încât cetățenii să știe că pot obține dreptate aici, acasă, și că instituțiile statului funcționează la modul corespunzător”, se precizează în comunicat. 
 
Janis Mazeiks și-a exprimat „susținerea în reformarea justiției și deschiderea spre o colaborare apropiată în procesul de implementare a programului de guvernare”. De asemenea, ambasadorul UE a evidențiat responsabilitatea mare pe care o are ministerul, dar și importanța dialogului cu partenerii externi în procesul de realizare a agendei de reforme.
 
„Urmează să fie menținută o comunicare și cooperare constantă între Ministerul Justiției și Uniunea Europeană în scopul îndeplinirii tuturor obiectivelor din programul guvernului pe sectorul justiție și anticorupție”, se mai arată în comunicat. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău