Priorități diferite ale opoziției și majorității parlamentare

  • 22 Septembrie 2016 20:57
Priorități diferite ale opoziției și majorității parlamentare

Deputații se întrunesc vineri, 23 septembrie, în prima ședință a parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă, dar opoziția și majoritatea parlamentară au anunțat priorități diferite.

În timp ce conducerea parlamentului optează pentru continuarea reformelor, unele partide de opoziție se pronunță pentru dizolvarea parlamentului. Deputații se vor întruni în ședință după o pauză de aproape două luni, iar șeful legislativului Andrian Candu a anunțat că prioritățile pentru această sesiune vor fi continuarea reformelor în justiție, combaterea corupției, domeniul financiar bancar, sectorul energetic.

Pe de altă parte, fracțiunile de opoziție susțin că vor avea alte priorități în această sesiune. Socialiștii vor promova mai multe proiecte din domeniul social și vor insista pe crearea unei comisii parlamentare de anchetă privind furtul din sistemul bancar, a comuniat pentru Radio Chișinău deputatul PSRM Vlad Bătrâncea. Totodată, socialiștii vor opta în continuare pentru dizolvarea actualului parlament. Vlad Bătrâncea.

În același timp, liderul fracțiunii PLDM Tudor Deliu a declarat că liberal-democrații vor verifica minuțios proiectele care vor fi discutate în parlament pentru a nu admite ilegalități în favoarea actualei guvernări.

Sesiunea de toamnă-iarnă a parlamentului se va încheia la sfârșitul anului. În această perioadă deputații ar urma să discute și proiectul bugetului de stat pentru anul viitor precum și cel al politicii bugetar-fiscale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău