Prințul moștenitor din Arabia Saudită, interceptat în timp ce spunea că ar folosi "un glonț" împotriva lui Jamal Khashoggi, jurnalistul ucis

  • 08 Februarie 2019 07:53
Prințul moștenitor din Arabia Saudită, interceptat în timp ce spunea că ar folosi

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat în 2017 că va merge până la a folosi un "glonț" împotriva jurnalistului Jamal Khashoggi dacă acesta din urmă nu încetează criticile la adresa regatului, relatează cotidianul New York Times.

Conversația a fost interceptată de serviciile americane de informații care sunt pe punctul de a analiza mai mulți ani de comunicații telefonice și prin SMS ale prințului, scrie publicația. În timpul discuției, prințul moștenitor a afirmat că, dacă Jamal Khashoggi nu va reveni de bună voie în Arabia Saudită, atunci va trebui obligat cu forța să se întoarcă, inclusiv "cu un glonț".

Totodată, se așteaptă ca astăzi, președintele SUA, Donald Trump, să spună Congresului american pe cine consideră responsabil de asasinarea lui Jamal Khashoggi. El a avut pentru asta un termen de 120 de zile, potrivit unei legi adoptate de Senat, relatează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău