Prințul Mohammed bin Salman ar fi piratat telefonul miliardarului Jeff Bezos, cu câteva luni înainte de uciderea lui Jamal Khashoggi

  • 22 Ianuarie 11:30
Prințul Mohammed bin Salman ar fi piratat telefonul miliardarului Jeff Bezos, cu câteva luni înainte de uciderea lui Jamal Khashoggi

Telefonul miliardarului Jeff Bezos, patronul Amazon, ar fi fost piratat în 2018, în urma unui mesaj WhatsApp a fost trimis de pe contul personal al prințului saudit Mohammed bin Salman, potrivit unor surse citate de The Guardian, notează Digi24.ro.

S-a întâmplat cu 5 luni înainte de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit sursei citate.

Mesajul criptat primit de pe numărul folosit de Mohammed bin Salman se pare că a inclus un fișier malware care a infiltrat telefonul lui Bezos, pe atunci cel mai bogat om din lume, arată rezultatele unei investigații digitale.

Potrivit acesteia, este „extrem de probabil” ca piratarea telefonului să fi fost făcută cu ajutorul unui fișier video infectat trimis din contul moștenitorului saudit lui Bezos, proprietarul Washington Post.

Cei doi au avut un schimb de mesaje pe WhatsApp, după care, în 1 mai 2018, a fost trimis acest fișier nesolicitat, potrivit unor surselor citate de The Guardian.

O cantitate mare de date a fost extrasă de pe telefonul lui Bezos în câteva ore, potrivit unei persoane apropiate investigației. Acestea nu au precizat însă ce date au fost luate din telefon sau cum au fost ele folosite.

Dezvăluirea ar putea ridica întrebări dificile cu privire la circumstanțele în care tabloidul american The National Enquirer a publicat detalii intime despre viața privată a lui Bezos - inclusiv SMS-uri - nouă luni mai târziu. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care telefonul lui Bezos a fost supus unei investigații digitale.

De asemenea, dezvăluirea ar putea pune noi întrebări cu privire la ce făceau prințul MBS și apropiații săi în lunile anterioare uciderii jurnalistului Washington Post Jamal Khashoggi.

Jurnalistul, un cunoscut critic al guvernului saudit, a fost ucis în octombrie 2018, la scurt timp după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, pentru reînnoirea vizei. El ar fi fost ucis de către o echipă de agenți saudiți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:3,6 m/s
Sat
24
Sun
22
Mon
16
Tue
17
Wed
19

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău