Prințul Mihai Sturdza s-a stins din viață, la Paris

  • 26 Aprilie 2020 09:45
Prințul Mihai Sturdza s-a stins din viață, la Paris

Prințul Mihai Dimitrie Sturza a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani.

Istoricul Lucian Filip Iorga a confirmat teribila veste: "A trecut la cele veșnice prințul Mihail Sturdza, un mare aristocrat român și un mare genealogist. L-am admirat întotdeauna pentru sobrietatea și hărnicia, pasiunea și spiritul de sacrificiu cu care și-a dedicat ultimele decenii din viață recuperării istoriei boierimii române'', spune istoricul.
Principele Mihai Dimitrie Sturza, născut în 1934 la București, este descendentul uneia dintre cele mai vechi și mai ilustre familii domnitoare și boierești din Moldova, familie care a dat doi domnitori în Moldova, un prim-ministru al României, miniștri, militari și artiști. Este, de asemenea, urmaș al familiei boierești Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independență, prim-ministru al României și primar al Bucureștiului. 

În 1952 a fost arestat de regimul comunist, sub acuzația de nedenunțare de complot. A fost eliberat doi ani mai târziu, iar în 1960 a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București. A părăsit Romînia în 1963, urmând să lucreze ca diplomat la Institutului de Științe Politice din Paris, precum și în cadrul Departamentului de Schimburi Culturale și Științifice al Ministerului Afacerilor Externe francez între anii 1968 și 1985.

Sturdza a fost căsătorit cu Isabelle de Bagneux cu care a avut doi fii, Dimitri și Adrian Vandrille.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău