Prințul Harry și fiul actorului Robin Williams au vorbit despre deplângerea dispariției unui membru al familiei

  • 28 Mai 2021 19:15
Prințul Harry și fiul actorului Robin Williams au vorbit despre deplângerea dispariției unui membru al familiei

Prințul Harry al Marii Britanii și fiul actorului Robin Williams, Zak, au vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre dificultățile de a deplânge moartea unui membru al familiei care se afla tot timpul în atenția publicului, relatează dpa.

Discuția dintre cei doi a avut loc în cadrul emisiunii "The Me You Can't See: A Path Forward", difuzată de Apple TV vineri dimineață, în continuarea seriei de documentare realizate de Oprah Winfrey și Harry despre sănătatea mentală.

Actorul Robin Williams, de patru ori câștigător al premiului Oscar, s-a sinucis în 2014, la vârsta de 63 de ani, acesta suferind de demență cu corpi Lewy, o boală neurodegenerativă care provoacă schimbări violente de stări de spirit și halucinații, caracteristici prezente și în bolile Parkinson și Alzheimer.

"A fost foarte greu să separ inițial procesul de a deplânge în privat moartea (tatălui) versus împărtășirea durerii cu publicul. Chiar nu am avut ocazia să mă concentrez cu adevărat pe procesul de a deplânge în privat (moartea) până la un an și jumătate după ce a tatăl meu a trecut în neființă", a declarat Zak, fiul actorului Robin Williams.

La rândul său, prințul Harry, a cărui mamă, prințesa Diana, a murit în 1997 în urma unui tragic accident de mașină, a declarat că "avem multă experiență în comun atunci când vorbim despre asta ... când vezi atât de mulți oameni din întreaga lume care deplâng moartea cuiva despre care ei cred că l-au cunoscut mai bine decât l-ai cunoscut tu, este un sentiment ciudat pentru că nu poți să suferi singur".

"Este ca ... cum suferi tu mai mult pentru cineva care era părintele meu, iar eu nu pot să-i deplâng moartea?", a mai spus el.

Emisiunea de 90 de minute a avut drept invitați experți din cadrul "The Me You Can't See" care au discutat în continuare probleme ridicate în timpul seriei de cinci părți despre sănătatea mentală. În cadrul acestei docuserii, Harry a declarat că este "oarecum rușinat" de felul în care s-a comportat atunci când Meghan i-a dezvăluit că a avut gânduri sinucigașe înainte de un eveniment caritabil la Royal Albert Hall din Londra în 2019.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău