Prințul Charles merge în prima vizită oficială a unui membru al familiei regale britanice în Cuba

  • 16 Februarie 2019 11:51
Prințul Charles merge în prima vizită oficială a unui membru al familiei regale britanice în Cuba

Prințul Charles va face în martie o vizită oficială în Cuba, prima a unui membru al familiei regale britanice în această țară, și care ilustrează 'relațiile bilaterale în creștere' în cele două state, a anunțat biroul său de presă, transmite AFP.

Moștenitorul coroanei britanice și soția sa, Camilla, se vor afla în Cuba între 24 și 27 martie, în cursul turneului pe care îl vor întreprinde în zona Caraibelor.

Cei doi nu au prevăzută o întâlnire cu fostul președinte și actual prim-secretar al Partidului comunist cubanez, Raul Castro, fratele lui Fidel Castro, liderul emblematic al Cubei, ajuns la putere după o revoluție în 1959 și decedat în 2016.

Charles și Camilla vor fi însă invitații de onoare ai unui dineu ce va fi oferit de președintele Miguel Diaz-Canel, care i-a succedat lui Raul Castro în aprilie 2018.

Conform programului încă nefinalizat al vizitei, perechea princiară s-ar putea întâlni și cu muzicienii ansamblului Buena Vista Social Club, într-un studio muzical din Havana.

Escala în Cuba, programată 'la solicitarea guvernului britanic', are ca obiectiv 'punerea în valoare a relațiilor bilaterale în creștere' între cele două țări, precum și a 'legăturilor lor culturale', a menționat Clarence House, reședința oficială a prințului Charles.

Această vizită 'face parte din apropierea noastră de lungă durată de Cuba', a subliniat un purtător de cuvânt al Foreign Office, care a vorbit despre 'un dialog deschis și sincer despre problemele care ne divizează, precum drepturile omului', dar și despre un angajament comun 'în favoarea progresului în domeniile de interes'.

Ministerul de Externe cubanez a salutat anunțul acestei vizite oficiale și le-a urat 'bun-venit' viitorilor oaspeți.

Turneul în regiune al cuplului princiar britanic va începe pe 17 martie și se va încheia pe 29 martie, data prevăzută pentru ieșirea oficială a Marii Britanii din Uniunea Europeană, precizează Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău