Prințul Charles le aduce un omagiu persoanelor care apără libertatea și drepturile omului

  • 01 Ianuarie 2022 17:20
Prințul Charles le aduce un omagiu persoanelor care apără libertatea și drepturile omului

Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, le-a adus sâmbătă un omagiu, cu ocazia noului an, apărătorilor ''libertății'' și ''drepturilor omului'' în fața ''persecuțiilor'' în țări precum Siria și Afganistan, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Pentru că intrăm în noul an, să ne amintim un moment de numeroasele persoane din întreaga lume care apără libertatea și drepturile omului", a precizat prințul Charles într-un mesaj difuzat cu ocazia Anului Nou.

"În locuri precum Afganistan, Siria și Myanmar, între altele, amenințările și realitatea persecuției și a insecurități politice și religioase merg mână în mână cu o situație umanitară tot mai dezastruoasă", a adăugat el.

"În fața adversității, persoane incredibil de curajoase, comunități locale și organizații internaționale răspund la marile nevoie oferind o asistență vitală", a mai spus prințul Charles, precizând că se roagă "pentru o rezolvare pașnică a acestor conflicte".

În vârstă de 73 de ani, prințul Charles preia de mai mulți ani din atribuțiile reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, dintre care 70 de domnie, care se retrage treptat pentru a-și menaja sănătatea, îndeplinind mai multe funcții oficiale, atât în Marea Britanie, cât și în străinătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău