Prințul Charles: Fereastra pentru a grăbi acțiunile împotriva schimbărilor climatice este „periculos de îngustă”

  • 23 Octombrie 2021 19:36
Prințul Charles: Fereastra pentru a grăbi acțiunile împotriva schimbărilor climatice este „periculos de îngustă”

Prințul Charles al Marii Britanii a spus sâmbătă, într-un mesaj video prezentat în cadrul unui summit pe teme de mediu desfășurat în Arabia Saudită, că există „o fereastră periculos de îngustă” pentru accelerarea acțiunilor împotriva schimbărilor climatice.

Invocând argumente ale experților, acesta a spus că Summitul ONU privind schimbările climatice (COP 26), care va începe la sfârșitul lunii octombrie, trebuie să includă Contribuții determinate la nivel național (NDC, obiective pe care trebuie sa le fixeze la fiecare cinci ani țarile semnatare ale Acordului de la Paris, n. red) cu „repere clare” și ținte de emisii zero până în 2050.

Prințul Charles s-a adresat în cadrul forumului Saudi Green Initiative, la care țara gazdă, Arabia Saudită, a anunțat anterior în cursul zilei de sâmbătă stabilirea unei ținte de emisii nete zero până în 2060, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Prințul Charles a mai spus că Saudi Green Initiative alături de summitul mai amplu Middle East Green Initiative, care va avea loc luni la Riad, vor contribui la accelerarea progreselor importante înregistrate deja.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău