Prințul Charles: Criza climatică va eclipsa impactul pandemiei

  • 21 Septembrie 2020 11:01
Prințul Charles: Criza climatică va eclipsa impactul pandemiei

Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, a lansat un apel la acțiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, al căror impact îl "va eclipsa", în opinia lui, pe cel al pandemiei de COVID-19, notează AFP, preluat de Agerpres.

"Fără o acțiune rapidă și imediată, la un nivel și un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate" pentru a crea "un viitor mai durabil și incluziv", a declarat el într-un mesaj înregistrat care urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York.

"Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora", a continuat prințul, în vârstă de 71 de ani, partizan de mult timp al cauzelor legate de mediul înconjurător, scrie Agerpres.

"Criza (mediului înconjurător) există de mult prea mulți ani - denunțată, denigrată și negată", a adăugat el. "Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus", a insistat prințul de Wales.

În luna ianuarie, în fața elitei mondiale reunite la Forumul Economic de la Davos, în Elveția, prințul Charles a lansat un semnal de alarmă în legătură cu schimbările climatice, înainte de a se întâlni cu tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău