Prințul Charles al Marii Britanii își începe, miercuri, vizita oficială în România

  • 29 Martie 2017 09:11
Prințul Charles al Marii Britanii își începe, miercuri, vizita oficială în România

Prințul Charles al Marii Britanii își începe, miercuri, vizita oficială de trei zile în România. În prima zi a vizitei, Prințul de Wales va fi decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Vizita în România este prima din turneul european pe care moștenitorul Coroanei Britanice îl începe miercuri și îl va încheia în 6 aprilie, scrie news.ro.

Prințul Charles se va afla în România până vineri.

Miercuri, moștenitorul Coroanei Britanice va fi primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, care îl va decora cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Mare Cruce, într-o ceremonie care va avea loc la Salonul Cerchez de la Muzeul Cotroceni.

Președintele și prințul vor avea convorbiri tete-a-tete și convorbiri cu membrii delegațiilor.

Potrivit Administrației prezidențiale, discuțiile vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată în România de Prințul de Wales.

Klaus Iohannis și Prințul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 și mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moștenitorului Coroanei Britanice.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prințului Charles, din 1998 și până în prezent.

Prințul Charles deține două proprietăți în România: una în Valea Zălanului (județul Covasna), care este deschisă turiștilor, și o alta în satul Viscri (județul Brașov). Casa de la Viscri este și sediul Fundației Prințul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meșteri artizani, studenți și arhitecți din întreaga țară.

Turneul european pe care Prințul de Wales îl începe miercuri include și vizite în Italia și la Vatican, în perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău