Prințul Charles a fost oaspetele Institutului Cultural Român din Londra

  • 25 Mai 2018 16:32
Prințul Charles a fost oaspetele Institutului Cultural Român din Londra

Prințul Charles de Wales a vizitat, joi, expoziția de pictură "Recording Botanical Glory", deschisă marți la Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra și care include lucrări oferite de principele britanic, potrivit unui comunicat al instituției remis MEDIAFAX.

Prințul moștenitor Charles al Marii Britanii a vrut să vadă cele 36 de lucrări pe care le-a oferit Institutului Cultural Român de la Londra pentru a fi prezentate în expoziția ce face parte din proiectul "Grădina Marii Uniri". Expoziția cuprinde lucrări semnate de 36 de artiști din Statele Unite ale Americii, Australia, Marea Britanie, Franța, Olanda, Japonia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Elveția și Turcia.

Oaspetele a fost întâmpinat de președintele ICR, Liliana Țuroiu, și de directorul ICR Londra, Dorian Branea. Împreună cu ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, la eveniment au participat și reprezentanții Addison Publications, Sir Nicholas Pearson și Lady Henrietta Pearson, inițiatorii expoziției și ai albumului care a inspirat-o.

Potrivit ICR, printre invitați s-au numărat o parte dintre cei 36 de artiști din întreaga lume care semnează cele 124 de acuarele, personalități ale scenei culturale londoneze, lideri ai comunității românești din Marea Britanie, precum și diplomați și diplomați culturali afiliați misiunilor românești din Londra și parteneri ai acestora.

Pasionat de botanică, Charles a militat pentru păstrarea și înregistrarea speciilor botanice din România într-un album de lux, pentru a fixa pictural bogăția naturală a României. Cele 124 de planșe selectate pentru volumul final au fost alese de John Akeroyd, autoritate în domeniul plantelor europene. Akeroyd, împreună cu Helen Allen, artistă și directoare a Școlii de Artă Botanică din cadrul Chelsea Physic Garden, a însoțit grupul de pictori în România. Artiștii au făcut vizite de documentare și creație în România de-a lungul a șapte ani, cu sprijinul Fundației Prințului de Wales.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău