Prinții William și Harry au anunțat sculptorul ce va realiza statuia prințesei Diana din fața Palatului Kensington

  • 11 Decembrie 2017 20:46
Prinții William și Harry au anunțat sculptorul ce va realiza statuia prințesei Diana din fața Palatului Kensington

Un sculptor care a realizat efigia reginei Elisabeta a II-a folosită pe monedele britanice a fost ales să creeze o nouă statuie a prințesei Diana, cu prilejul comemorării a 20 de ani de la moartea ei, au anunțat duminică birourile prinților William și Harry citate de Reuters.

Ian Rank-Broadley, care a realizat efigia reginei ce apare pe monedele britanice și din Commonwealth din 1998, este cel care va realiza statuia, care nu va fi dezvelită decât anul viitor.

"Ian este un sculptor extrem de talentat și știm că va crea un omagiu adecvat și durabil pentru mama noastră", au scris prinții William și Harry într-un comunicat comun.

În ianuarie, cei doi frați au comandat o statuie pentru a-și omagia mama, care a murit în urmă cu 20 de ani într-un accident de mașină la Paris, aceasta urmând să fie plasată în fața locuinței lor oficiale din Londra, Palatul Kensington.

Diana, prima soție a moștenitorului tronului — prințul Charles, a murit după ce limuzina în care se afla împreună cu partenerul ei Dodi al-Fayed a avut un accident într-un tunel din Paris în august 1997.

La momentul respectiv, William avea 15 ani, iar Harry avea 12 ani.

"Am fost impresionați de cuvintele amabile și de amintirile pe care atât de mulți oameni ni le-au împărtășit despre mama noastră în ultimele câteva luni. Este clar că semnificația activității ei este prețuită de mulți în Marea Britanie și în întreaga lume, chiar și la 20 de ani de la moartea ei", au scris ei în comunicat.

Se spera ca statuia să fie dezvelită înainte de sfârșitul anului pentru a comemora împlinirea a 20 de ani de la moartea prințesei, dar Palatul Kensington a precizat că acum dorește să dezvelească monumentul anul viitor.

Primul monument dedicat prințesei Diana, o fântână de 210 metri lungime, a fost inaugurat în Hyde Park în 2004, după ani de dificultăți birocratice și dispute privind designul, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău