Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul din facultate și și-a pierdut statutul regal: „Pentru mine, Kei este de neînlocuit"

  • 26 Octombrie 2021 11:06
Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul din facultate și și-a pierdut statutul regal: „Pentru mine, Kei este de neînlocuit

Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei din facultate, Kei Komuro, pierzându-și astfel statutul regal, relatează BBC. Ea a renunțat la fastul ritualurilor tradiționale și la importanta indemnizație.

În conformitate cu legislația japoneză, femeile din familia imperială își pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând, dar nu și bărbații, scrie digi24.ro.

De asemenea, prințesa a renunțat la ritualurile fastuoase specifice unei nunți regale și a refuzat indemnizația oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie. Indemnizația putea ajunge la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro).

Mako este prima femeie din familia regală care a renunțat la ambele avantaje.

Se așteaptă ca, după căsătorie, cuplul să se mute în SUA, unde Komuro lucrează ca avocat. Povestea celor doi a atras comparații cu familia regală britanică Meghan Markle și Prințul Harry, ceea ce le-a adus porecla "Harry și Meghan ai Japoniei".

La fel ca Meghan Markle, Komuro a fost supus unei analize intense de când a fost anunțată relația sa cu prințesa Mako. Cel mai recent a fost criticat pentru că a avut părul strîns în coadă atunci când s-a întors recent în Japonia. Unii au considerat acest lucru nepotrivit, având în vedere că urma să se căsătorească cu o prințesă.

Prințesa Mako a părăsit reședința sa din Tokyo, înclinându-se de mai multe ori în fața părinților ei, prințul moștenitor Fumihito și prințesa moștenitoare Kiko. De asemenea, ea și-a îmbrățișat sora mai mică înainte de a pleca, a relatat agenția de știri Kyodo.

„Documentele matrimoniale au fost prezentate și acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenției imperiale.

Marți, în Tokyo a avut loc și un protest amplu față de căsătoria celor doi.

Într-o conferință de presă, prințesa Mako și-a cerut scuze pentru orice probleme pe care căsnicia sa le-ar fi produs. 

„Îmi pare foarte rău pentru neplăcerile cauzate și sunt recunoscătoare celor care au continuat să mă susțină. Pentru mine, Kei este de neînlocuit – căsătoria a fost o alegerea noastră”, a spus ea.  

Kei Kumuro a adăugat că o iubește și cî își dorește să-și petreacă viața alături de ea.

Mako s-a logodit cu Komuro în 2017, iar cei doi urmau să se căsătorească în anul următor. Dar căsătoria a fost amânată în urma unor știri despre problemele financiare ale mamei lui Komuro - se pare că aceasta ar fi luat un împrumut de la fostul ei logodnic și nu i l-ar fi rambursat. Palatul a negat că întârzierea ar avea legătură cu acest lucru, deși prințul moștenitor Fumihito a declarat că era important ca problemele financiare să fie rezolvate înainte de căsătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău