Prințesa Kate a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19

  • 29 Mai 2021 19:30
Prințesa Kate a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19

Ducesa de Cambridge a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19, la scurt timp după soțul său, prințul William al Marii Britanii, care a fost inoculat de asemenea în această lună, informează sâmbătă DPA / PA-Media.

O fotografie realizată vineri, care o prezintă pe Kate în timp ce i se administrează vaccinul, a fost publicată sâmbătă după-amiază pe contul de Twitter al Palatului Kensington.

"Ieri am primit prima mea doză de vaccin (împotriva) COVID-19 la Science Museum din Londra. Sunt extrem de recunoscătoare față de toți cei care joacă un rol în acest program (de vaccinare) - vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți", a transmis ducesa într-un mesaj care însoțește fotografia. 

Cu mască, bluză albă și jeanși, Kate, în vârstă de 39 de ani, a fost fotografiată în timp ce era vaccinată în brațul stâng.

Prințul William, duce de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, nepot al reginei Elisabeta a II-a și al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, a anunțat pe Twitter, la 20 mai, că a fost inoculat cu prima doză a unui ser anti-COVD-19, publicând o fotografie cu momentul vaccinării sale, la același muzeu al științei din Londra.

William a vorbit anterior în favoarea vaccinării și a salutat succesul "monumental" al programului de imunizare împotriva COVID-19.

Prințul William s-a îmbolnăvit de COVID-19 în aprilie anul trecut, aproximativ în aceeași perioadă ca și tatăl său, prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, deși informația a fost dezvăluită public abia în luna noiembrie.

Potrivit relatărilor din presă, prințul William nu a dorit să provoace îngrijorare în rândul britanicilor, deși simptomele cu care s-a confruntat au fost destul de severe.

Și alți membri ai familiei regale din Marea Britanie au anunțat că au fost vaccinați împotriva COVID-19, inclusiv suverana, în vârstă de 95 de ani, și prințul Charles.

Peste 32 de milioane de persoane au fost vaccinate cu o primă doză în Anglia, aproape trei sferturi din totalul populației adulte, în timp ce peste 20 de milioane de persoane au fost inoculate cu ambele doze.

În Anglia și Scoția, persoanele cu vârste de circa 30 de ani sunt încurajate să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Programul de vaccinare contra COVID-19 din Irlanda de Nord a fost deschis pentru toate persoanele de 18 ani și peste această vârstă, situația fiind similară în Țara Galilor.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău