Prințesa Elettra Marconi – Un post național de radio trebuie să aparțină publicului și cetățenilor

  • 23 Octombrie 2016 13:38
Prințesa Elettra Marconi – Un post național de radio trebuie să aparțină publicului și cetățenilor

Prințesa Elettra Marconi, fiica inventatorului radioului, Guglielmo Marconi, consideră că un post național de radio trebuie să aparțină publicului și cetățenilor. Într-un interviu aceasta a vorbit despre importanța libertății de exprimare și a adevărului care trebuie să ajungă la ascultători.

„Este foarte important să aparțină publicului, cetățenilor, așa poate să fie și independent, pentru că radio trebuie să fie liber. Eu plătesc pentru un astfel de radio. Cetățeanul vrea să cunoscă adevărul, jurnaliștii trebuie să fie echilibrați, imparțial. Finanțarea prin taxă a radioului și televiziunii publice corespunde rolului fundamental al acestor servicii de a promova educația și cultura și de a informa corect”, a declarat Prințesa Elettra Marconi.

Secretarul general al Uniunii de Radio și Televiziune Asia-Pacific, Javad Motaghi, pledează pentru menținerea acestui mecanism, subliniind că schimbarea lui nu poate decât să afecteze independența și imparțialitatea audiovizualului public.

„Serviciile publice de radio și televiziune au un rol bine definit în orice societate, acela de a promova educația, cultura și de a informa. Radioul public, televiziunea publică sunt menite să servească întreaga populație, să se dedice moștenirii naționale, interesului național. Audiovizualul public trebuie să fie finanțat, condus, controlat direct de către public, pentru a-l putea servi mai bine”, a declarat Javad Motaghi.

Sursa: radioresita.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău