Prințesa de Wales Kate Middleton are cancer și urmează chimioterapie

  • 23 Martie 10:22
Prințesa de Wales Kate Middleton are cancer și urmează chimioterapie

Kate, Prințesa de Wales, a declarat vineri că urmează chimioterapie preventivă, după ce testele efectuate în urma unei intervenții chirurgicale abdominale majore în ianuarie au indicat prezența cancerului, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Kate, în vârstă de 42 de ani, soția prințului William, moștenitorul tronului, a fost spitalizată două săptămâni în ianuarie, după o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune necanceroasă, dar nespecificată, indica biroul prințesei.

Cu toate acestea, într-un mesaj video, Kate a spus că teste ulterioare au indicat cancer, dar ea a spus că este bine și devine mai puternică.

"Prin urmare, echipa mea medicală a recomandat că ar trebui să urmez chimioterapie preventivă și sunt acum în fazele incipiente ale acelui tratament", a spus Kate în videoclip.

"Acest lucru, desigur, a fost un șoc imens, iar William și cu mine facem tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii", a declarat ea.

Regele Charles a dezvăluit în februarie că și el urmează să fie tratat pentru cancer, ceea ce înseamnă ca a fost nevoit să-și amâne îndatoririle regale publice.

Biroul prințesei Kate, Palatul Kensington, a declarat că nu va oferi alte detalii despre tipul de cancer și menționează că se află în recuperare și chimioterapiea preventivă a început în februarie.

După operația sa, Palatul a indicat că prințesa Kate nu va reveni la îndatoririle oficiale decât după Paște, dar absența ei din viața publică a provocat speculații intense pe rețelele de socializare.

Ea și William și-au dorit intimitate în legătură cu cancerul până când copiii lor, Prințul George, 10 ani, Prințesa Charlotte, 8 ani, și Prințul Louis, 5 ani, au intrat vineri în vacanță.

"Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicam totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și sa-i asigurăm că voi fi bine", a spus ea.

"După cum le-am spus; Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, trupul și spiritul meu", a afirmat prințesa Kate.

Kate nu a mai apărut la un eveniment public de când s-a alăturat altor membri ai familiei regale la o slujbă în biserică în ziua de Crăciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău