Principele Radu al României se va întâlni cu Irina Vlah

  • 28 Septembrie 2015 11:04
Principele Radu al României se va întâlni cu Irina Vlah

Alteța Sa Regală, Principele Radu al României, începe luni, 28 septembrie, o vizită oficială în Republica Moldova în cadrul căreia va merge și la Comrat, centrul administrativ al regiunii autonome găgăuze.

Este prima vizită al unui membru al familiei regale în această regiune, precizează un comunicat al Biroului de presă al Regelui Mihai.

La Chișinău principele Radu se va întâlni cu Președintele Parlamentului, Adrian Candu, și cu primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Astăzi Alteța Sa Regală urmează să primească titlul Doctor Honoris Causa al Universității Academiei de Științe a Moldovei unde va face și o donație de carte.

Alteța Sa Regală va mai vizita Universitatea Agrară de Stat a Moldovei și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

La Comrat, Principele Radu se va întâlni cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, precum și cu reprezentanți ai Comitetului executiv al regiunii.

Principele Radu va vizita Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de informare al României din acest oraș, Muzeul Istoric Regional al Găgăuziei, precum si Biblioteca Turcească „Mustafa Kemal Atatürk”.

Călătoria în Republica Moldova reprezintă a opta vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2015, după Republica Moldova în februarie și aprilie, Franța în martie, Turkmenistan în aprilie, Suedia în mai, Azerbaidjan în iunie și Olanda în iulie. 

Amintim că anul acesta, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit Paștele la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău