Principele Consort Radu, întrevedere cu o delegație a Academiei Forțelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chișinău, condusă de rectorul comandant, colonelul Iurie Gîrneț

  • 28 Octombrie 2022 15:38
Principele Consort Radu, întrevedere cu o delegație a Academiei Forțelor Armate

În cadrul vizitei Casei Regale a României la București, Principele Consort Radu, a avut o întrevedere cu o delegație condusă de rectorul comandant al Academiei, colonelul Iurie Gîrneț și secretarul de stat din cadrul ministerului Apărării din Republica Moldova, Sergiu Plop.

Au fost purtate discuții privind perspectivele de colaborare dintre Casa Regală a României și Academia Forțelor Armate "Alexandru cel Bun" din Chișinău și au fost vizitate spațiile educaționale ale subdiviziunilor didactico-științifice, sălile de lectură ale bibliotecii și Centrul Ligvistic al Academiei, scrie știrile.tvr.ro.

Principele Consort Radu a subliniat că nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește atașamentul Casei Regale pentru domeniul apărării naționale.

"Casa Regală a privit întotdeauna relația cu armata ca fiind, probabil, principala legătură cu instituțiile țării. Această sută de ani care a trecut nu a fost niciodată simplă, nu a fost ușoară, dar Coroana nu a ținut neapărat cont de meandrele politice sau de pericolele militare. A fost, pe cât a putut, loială identității naționale, indiferent de cum arată configurația politică a momentului. A fost un noroc pentru Casa Regală pentru că i-a avut pe regele Ferdinand sau regina Maria sau regele Mihai", a precizat Principele Radu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău