Principatul Liechtenstein va prelua refugiați ucraineni care se află acum în Republica Moldova

  • 13 Aprilie 2022 10:59
Principatul Liechtenstein va prelua refugiați ucraineni care se află acum în Republica Moldova

Principatul Liechtenstein va prelua refugiați ucraineni care se află acum în Republica Moldova. De asemenea, autoritățile de la Vaduz oferă asistență financiară Chișinăului pentru a gestiona criza refugiaților prin intermediul Comisariatului ONU pentru refugiați.

Anunțul a fost făcut de ministra afacerilor externe, educației și sportului a Principatului Liechtenstein, Dominique Hasler, aflată în vizită oficială la Chișinău.

La declarațiile de presă susținute împreună cu șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, Dominique Hasler a spus că țara sa este solidară cu Republica Moldova.

Cei doi miniștri au discutat despre relațiile bilaterale dintre Chișinău și Vaduz. Astfel, în perioada următoare urmează a fi semnat Acordul de liber schimb între Asociația europeană de liber schimb și Republica Moldova, care va permite aprofundarea relațiilor economice inclusiv între cele două state.

Dominique Hasler a mai spus că  din anul  2007, Republica Moldova a devenit o prioritate pentru Principatul Liechtenstein, în special în domeniul educației, domeniu în care a investit mult. Ministra de Externe din Liechtenstein a precizat că fiind o țară mică, înțelege foarte bine că educația de calitate este calea de bază, dacă nu singura cale de a obține prosperitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,57 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău