Principalul grup media portughez, victimă a unui atac informatic

  • 03 Ianuarie 2022 18:49
Principalul grup media portughez, victimă a unui atac informatic

Site-urile internet ale principalului săptămânal portughez și unui canal de televiziune care aparține tot principalului grup media din țară erau paralizate luni în urma unui atac informatic, relatează AFP.

Atacul produs duminică împotriva site-urilor săptămânalului Expresso și canalului de televiziune SIC reprezintă "un atentat împotriva libertății presei nemaivăzut în Portugalia", a anunțat grupul Impresa într-un comunicat, afirmând că are intenția de a depune plângere după ce a luat contact cu poliția judiciară și Centrul național de securitate cibernetică, transmite Agerpres.

Contactat de AFP, un reprezentant al grupului nu a dorit să furnizeze mai multe informații privind natura atacului informatic dar, potrivit informațiilor transmise de alte media ale grupului, ar putea fi vorba despre un atac de tip ransomware comis de așa-numitul "grup Lapsus".

Potrivit analistului Marc Rivero, citat într-o notă a societății de securitate cibernetică Kaspersky, acest grup este recent și utilizează "tehnici de hacking" împotriva victimelor sale dar, în pofida mesajelor care vorbesc despre un atac de tip ransomware, acest lucru rămâne să fie confirmat.

"Grupul își promovează activitățile prin intermediul unor grupuri de pe Telegram, unde infractorii împărtășesc o mare parte din datele furate", a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău