Principalele proiecte moldo-române, discutate de ambasadorul Daniel Ioniță cu liderul PDA, Andrei Năstase

  • 09 Martie 2018 12:45
Principalele proiecte moldo-române, discutate de ambasadorul Daniel Ioniță cu liderul PDA, Andrei Năstase

Principalele proiecte dintre Republica Moldova și România, dar și evoluțiile politice din Republica Moldova în contextul alegerilor parlamentare din toamnă au fost discutate de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Daniel Ioniță a vorbit despre disponibilitatea autorităților române de a finaliza construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care reprezintă prima fază a proiectului de interconexiune a sistemului de gaze al Republicii Moldova cu cel al Uniunii Europene, despre viziunea României asupra dosarului European al Republicii Moldova și despre intenția de a organiza o ședință comună a celor două guverne de la București și Chișinău, potrivit unui comunicat difuzat de PDA.

„Pe lângă strategia generală de susținere a Republicii Moldova pe calea integrării europene, dorim să implementăm proiecte pentru cetățeni, în beneficiul lor”, a spus Daniel Ioniță.

Andrei Năstase a ținut să sublinieze rolul deosebit de important al României în ceea ce privește aspirațiile pro-europene ale Republicii Moldova, relevând rolul aparte al României în evoluțiile politice de la Chișinău. Totodată, el a vorbit  despre riscurile iminente schimbării sistemului de vot. Andrei Năstase s-a referit și la strategia Platformei DA pentru viitoarele alegeri locale și parlamentare, subliniind rolul important pe care îl va juca în acest context blocul forțelor pro-europene.

„Avem nevoie de o societate unită, fără consolidare suntem vulnerabili. De aceea e necesar să realizăm o alianță de lungă durată cu PAS, și cu exponenți ai altor forțe civice și politice de aceeași orientare democratică” -  a spus liderul Platformei DA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
3,9 °C
câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,44 m/s
Sun
3 °C
Mon
3 °C
Tue
5 °C
Wed
6 °C
Thu
3 °C

Curs oficial BNM 25 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6621 -0.0000
USD 17.7287 -0.0000
RON 4.1145 -0.0000
UAH 0.7258 -0.0000
RUB 0.2865 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău