Principala bază de operațiuni a Hamas s-ar afla sub cel mai mare spital din orașul Gaza. Planurile centrului prezentate de armata israeliană

  • 27 Octombrie 2023 19:14
Principala bază de operațiuni a Hamas s-ar afla sub cel mai mare spital din orașul Gaza. Planurile centrului prezentate de armata israeliană

Armata israeliană susține că principala bază de operațiuni a Hamas se află sub spitalul Al Shifa care este cea mai mare unitate medicală din orașul Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat vineri că Hamas are mai multe complexuri subterane care sunt folosite de liderii grupării teroriste pentru a dirija atacurile împotriva Israelului, scrie hotnews.ro.

„Avem dovezi concrete că sute de teroriști au invadat spitalul pentru a se ascunde acolo după masacrele din 7 octombrie”, a spus Hagari.

El spune că Israelul are informații că există mai multe tuneluri care duc la baza subterană, astfel încât liderii Hamas nu trebuie să intre în spital pentru a ajunge acolo. El a precizat că există și o intrare în complexul subteran din interiorul uneia dintre secțiile spitalului.

„Teroriștii Hamas operează în interiorul și sub spitalul Shifa – și alte spitale din Gaza – cu o rețea de tuneluri teroriste. Al Shifa nu este singurul spital, este unul dintre multe. Folosirea spitalelor de către Hamas este sistematică”, a spus Hagari, potrivit Times of Israel.

Potrivit armatei, securitatea internă a Hamas are un centru de comandă în interiorul Spitalului Shifa, din care direcționează tirurile de rachete asupra Israelului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău