Prin culoare tranzit, 575 de conaționali au revenit acasă, în ultimele 24 de ore

  • 25 Martie 2020 14:40
Prin culoare tranzit, 575 de conaționali au revenit acasă, în ultimele 24 de ore

Pentru 575 de cetățeni moldoveni, care au revenit acasă în ultimele 24 de ore, autoritățile naționale au asigurat culoare tranzit, prin înțelegere cu statele vecine.

Astfel că 105 conaționali au revenit din Federația Rusă, cu tranzitarea teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci. Alți 250 de cetățeni ai Republicii Moldova au revenit din Polonia, prin tranzit teritoriul ucrainean și cu intrare în țară prin punctul de trecere comun Criva. Iar 220 de pasageri moldoveni au revenit din Franța, fiindu-le asigurat un zbor charter Paris-Chișinău.
 
Conform procedurilor operaționale, polițiștii de frontieră au supus termometriei toți cetățenii și au dat spre completare fișele epidemiologice individuale, inclusiv persoanele au depus Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile. În rezultat, niciun conațional care a sosit pe cale terestră nu a prezentat simptomatica bolii COVID-19, fiind lăsați să se deplaseze la domiciliu. Însă în fluxul de călători înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost identificați doi conaționali, care ar fi avut contact cu persoane infectate cu COVID-19, fapt pentru care s-a solicitat serviciul medical de urgență 112.
Totodată, polițiștii de frontieră au informat persoanele despre obligația respectării regimului de autoizolare și despre sancțiunile contravenționale sau penale care vor fi aplicate celor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie.
 
Revenim cu apelul către conaționalii, care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, înainte de a planifica călătoria să contacteze misiunile diplomatice sau a oficiului consular din statul în care se află. La fel, cetățenii pot contacta Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
 
Îndemnăm călătorii să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.
Aveți grijă de sănătatea Voastră și a celor din jur! #StaiAcasă
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău