Primul zbor ''fără Covid'' între Statele Unite și Europa a aterizat la Roma

  • 09 Decembrie 2020 17:22
Primul zbor ''fără Covid'' între Statele Unite și Europa a aterizat la Roma

Primul zbor ''fără Covid'' între Statele Unite și Europa a aterizat miercuri la Roma de la New York, o inițiativă care își propune să deschidă rutele aeriene între cele două maluri ale Atlanticului blocate de pandemie, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Pasagerilor li s-a cerut să aibă un test negativ pentru COVID -19 cu 48 de ore înainte de zborul Alitalia de pe aeroportul John F. Kennedy și să efectueze un altul la sosirea pe aeroportul Fiumicino din Roma.

Potrivit agenției de presă AGI, testele celor 100 de pasageri prezenți la bordul avionului au fost toate negative, ceea ce le-a permis să evite carantina de 14 zile impusă în cazul altor sosiri din Statele Unite.

Printre pasageri, Chiara, originară din Italia și care trăiește în Statele Unite, își vizitează părinții împreună cu soțul și cu fiul de șapte luni. ''A trecut aproape un an de când nu am mai fost în Italia'', a declarat ea pentru AFP. ''Fiul nostru s-a născut în aprilie și până acum nimeni din familia noastră nu l-a cunoscut. De aceea suntem atât de fericiți'', a spus Chiara.

Toți pasagerii acestui zbor au trebuit să poarte o mască pe tot parcursul călătoriei și să o înlocuiască la fiecare patru ore, potrivit autorităților aeroportului.

''Este o experiență extraordinară pentru că renaște speranța pentru transportul aerian, mobilitate și economie, chiar și în prezența coronavirusului'', a spus Nicola Zingaretti, președintele regiunii Lazio a cărei capitală este Roma.

Această inițiativă survine în urma lansării, în septembrie, a zborurilor interne ''fără Covid'' între Roma și capitala financiară Milano.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău