Primul tren turistic românesc, Transilvania Train, va circula patru zile de la Brașov la Făgăraș

  • 04 Iulie 2018 11:40
Primul tren turistic românesc, Transilvania Train, va circula patru zile de la Brașov la Făgăraș

Transilvania Train, primul tren turistic românesc realizat în parteneriat cu CFR Călători, circulă pentru al doilea an consecutiv, în perioada 22 - 26 august 2018, pe ruta Brașov- Sighișoara - Mediaș - Alba Iulia - Sebeș - Sibiu - Făgăraș și retur, informează CFR Călători.

„Trenul explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 km. Programul include vizitarea a peste 20 de construcții fortificate, 15 ateliere de meșteșuguri tradiționale, 2 concerte unice în Biserica Evanghelica din Sebeș și în centrul istoric al Sibiului și 2 petreceri tradiționale", se arată în comunicatul operatorului național de transport feroviar de călători.

Călătorii vor meșteri alături de artizani locali din zona Mediașului și vor lua o masă bazată pe rețete străvechi, la care toți participanții vor găti.

Potrivit paginii de Internet dedicate, Transilvania Train 2018 oferă un pachet turistic ce implică participanții în experiențe tradiționale și culturale, fiecare dintre cele 5 zile având propria sa temă: ziua 1 - meet & greet day; ziua 2 - povestea bisericilor fortificate din Transilvania; ziua 3 - povestea castelelor și meșteșugurilor tradiționale; ziua 4 - bucătăria tradițională transilvăneană; ziua 5 - evenimente culturale în Sibiu.

"Transilvania Train este o experiență turistică ce are loc o singură dată pe an, o aventură de legendă prin inima Transilvaniei. În călătoria de 5 zile vom explora tradițiile, valorile și cultura Transilvaniei, vom degusta preparate din gastronomia tradițională săsească și vom lua parte la spectacole și concerte memorabile, organizate în locații speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul orașelor medievale", arată organizatorii.

Prețurile pornesc de la 900 de euro cu TVA pentru o persoană. 

Sursa: agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău