Primul transport militar din pachetul de asistență al SUA în valoare de 200 milioane de dolari a ajuns în Ucraina

  • 22 Ianuarie 2022 11:58
Primul transport militar din pachetul de asistență al SUA în valoare de 200 milioane de dolari a ajuns în Ucraina

Primul din cele câteva transporturi din pachetul de asistență de securitate în valoare de 200 milioane de dolari acordat de Statele Unite armatei ucrainene, autorizat în decembrie de președintele Joe Biden, a sosit la Kiev, a anunțat sâmbătă ambasada americană, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Donația, constând în 90 de tone de asistență letală de securitate și care include muniție pentru apărătorii din prima linie ai Ucrainei, demonstrează angajamentul puternic al Statelor Unite față de dreptul suveran al Ucrainei la autoapărare', se arată într-o postare pe Facebook a ambasadei americane.

Un avion cargo a aterizat la Kiev în cursul nopții, ambasada publicând fotografii din timpul descărcării materialelor.

În replică, Ministerul Apărării al Ucrainei a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul acordat.

'Prin această nouă autorizare, Statele Unite s-au angajat la peste 650 milioane de dolari de asistență de securitate pentru Ucraina anul trecut și la peste 2,7 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina începând din 2014', a mai amintit ambasada SUA.

'Statele Unite vor continua să furnizeze o astfel de asistență pentru a sprijini Forțele Armate ale Ucrainei în efortul lor actual de a apăra suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei împotriva agresiunii ruse', a mai indicat ambasada americană la Kiev.

'Așa după cum președintele (Joe) Biden i-a spus președintelui (rus Vladimir) Putin, Statele Unite vor acorda material defensiv suplimentar pe lângă cel deja furnizat', adaugă comunicatul menționat.

Livrarea acestor materiale militare survine după ce secretarul de stat Antony Blinken s-a aflat în această săptămână la Kiev pe fondul îngrijorărilor Kievului și ale aliaților occidentali legate de masarea a zeci de mii de soldați ruși la granița cu Ucraina. Moscova neagă că ar plănui o ofensivă militară, mai notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău