Primul raport oficial în cazul prăbușirii avionului Ethiopian Airlines. Care a fost cauza accidentului

  • 04 Aprilie 2019 12:11
Primul raport oficial în cazul prăbușirii avionului Ethiopian Airlines. Care a fost cauza accidentului

Piloții avionului prăbușit în Etiopia au respectat „în mod repetat” procedurile recomandate de Boeing atunci când au pierdut controlul aeronavei, arată primul raport oficial în cazul avionului Ethiopian Airlines, citat de BBC News, potrivit Digi24.ro.

În ciuda eforturilor depuse, piloții „nu au reușit să prea controlul aeronavei”, a precizat ministrul etiopian al Transporturilor. Zborul ET302 s-a prăbușit la șase minute de la decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba, iar toți cei 157 de oameni aflați la bord au murit în accidentul aviatic de luna trecută.

„Echipajul a pus în aplicare în mod repetat toate procedurile de siguranță recomandate de Boeing, dar nu au reușit să mai preia controlul avionului. Din nefericire, piloții nu au putut redresa avionul după ce aparatul de zbor s-a înclinat cu botul în jos”, a spus ministrul Transporturilor.

CEO-ul companiei Ethiopian Airlines a lăudat „profesionalismul de mare calitate” al piloților și a spus că este „mândru de modul în care au acționat aceștia”.

Potrivit Wall Street Journal, raportul menționează că prăbușirea avionului ar fi fost provocată de o defecțiune a senzorilor, care au furnizat informații greșite sistemului MCAS de stabilizare în zbor. Drept urmare, sistemul MCAS a început să îndrepte avionul cu botul în jos, pentru a-l stabiliza. Piloții au respectat procedurile indicate de Boeing și au oprit sistemul MCAS, apoi au încercat să preia manual controlul aeronavei și să o ridice din picaj.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău