Primul producător din Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta ouă de consum pe piața din Uniunea Europeană

  • 10 Octombrie 09:31
Primul producător din Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta ouă de consum pe piața din Uniunea Europeană

Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta produse avicole în Comunitatea Europeană, iar pe 8 octombrie, primul producător de ouă de consum (categoria A), din țară, a fost listat cu dreptul de a-și exporta produsul pe piața UE, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit ANSA, în ultimii doi ani, în cadrul controalelor oficiale, instituția a evaluat și a oferit recomandări producătorilor de ouă pentru îmbunătățirea sistemului de creștere și întreținere a găinilor ouătoare. Acestea au stat la baza modernizării unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor.

Astfel, primul operator care a ținut cont și s-a aliniat la standardele riguroase ale UE, a primit dreptul de a exporta ouă pe piața unică europeană.

În rezultat, consumatorii din Republica Moldova, dar și consumatorii europeni vor avea acces la produse alimentare moldovenești inofensive și calitative.

ANSA menționează că va acorda în continuare tot sprijinul necesar pentru a ajuta agenții economici, interesați de piața europeană să faciliteze accederea produselor autohtone de origine animală pe cele mai mari piețe internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău