Primul primar ecologist al orașului Strasbourg declară "stare de urgență climatică"

  • 05 Iulie 2020 14:41
Primul primar ecologist al orașului Strasbourg declară

Jeanne Barseghian a devenit oficial sâmbătă primul primar ecologist al orașului Strasbourg, sediul parlamentului european, declarând "stare de urgență climatică" în capitala Alsaciei (estul Franței), pe care dorește să o transformă într-o "capitala europeană a tranziție ecologice, sociale și democratice", transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Voi aduce în mod inseparabil răspunsul la cele trei provocări majore pe care le avem înaintea noastră: provocarea ecologică, provocarea socială și provocarea democratică", a declarat noul primar.

"Mediul nostru ne transmite semnale din ce în ce mai puternice și mai dese și nu se mai pune problema să ne întoarce privirea. Este timpul să privim lumea așa cum este și să luăm măsuri puternice, ambițioase și colective", a declarat avocata în vârstă de 39 de ani.

Jeanne Barseghian a prezentat în cadrul primei ședințe a consiliului municipal o declarație privind starea de "urgență climatică" în Strasbourg, așa cum au procedat deja orașe precum Paris sau Barcelona. "Această declarație marchează ambiția mea în ceea ce privește tranziția ecologică", a explicat ea.

Cu ochii înlăcrimați de emoție, la finalul discursului în care s-a adresat familiei sale prezente în sala de reuniuni a consiliului municipal, noua primăriță a Strasbourgului a fost ovaționată în picioare de toți consilierii municipali, inclusiv de cei ai opoziției.

Jeanne Barseghian a obținut 41.71% din voturi în turul doi al alegerilor municipale desfășurate pe 28 iunie, cu mult înaintea candidatului partidului prezidențial LREM, Alain Fontanel (34.96%) și a fostului primar, socialista Catherine Trautmann (23. 33%).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău