Primul lot de vaccin antirabic, achiziționat din banii fondului de profilaxie al CNAM

  • 01 Aprilie 2021 15:55
Primul lot de vaccin antirabic, achiziționat din banii fondului de profilaxie al CNAM

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat aproape 740 de mii de lei, din fondul de profilaxie, pentru procurarea primului lot de opt mii de doze de vaccin antirabic pentru anul 2021. Lotul a ajuns în Republica Moldova și a fost recepționat la depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al CNAM, serul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii și adulți, fiind folosit înainte și după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară.

Vaccinarea pre-expunere sau de profilaxie este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Este vorba despre veterinari, personalul din laboratoarele de studiere a rabiei, copiii care au fost sau sunt în contact cu specii de animale care pot avea rabie.

Vaccinarea post-expunere este indicată după producerea mușcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie și când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău